10 redenen om na je pensioen in een camper te gaan wonen

Wie droomt er nou niet van, de hele wereld ontdekken na je pensioen. Met een beetje geluk heb je niet gewacht tot je 65e om voor het eerst op reis te gaan maar vanaf je pensioen heb je eindelijk alle tijd om er met je camper op uit te trekken.

Vooral in Amerika is het niet ongewoon om je huis te verkopen en voortaan een nomadenbestaan te hebben. Voor de één een droom die in vervulling gaat, voor de ander een nachtmerrie.

Tien redenen om na je pensioen in een camper te wonen

1)      Vervul je dromen

Heb je altijd al eens alle dorpjes van de Provence willen bezoeken? Droomde je altijd al van ’s ochtends wakker worden met een schitterend uitzicht? Heb je altijd al in het Spaanse ritme willen leven? Heb je altijd al die schitterende natuurparken willen bezoeken? Dan is het nu de tijd om je dromen waar te maken. De kinderen zijn de deur uit, het werk is gedaan, hoog  tijd om je lang gekoesterde droom waar te maken.

2)      Neem je eigen huis mee op reis

Met je camper heb je altijd je eigen huis bij je. Geen gedoe met wachten en in de rij staan op een vliegveld. Niet elk hotel hopen op een goed matras. Nooit meer vieze badkamers in een hotel. Niet meer elke keer je koffer in- en uitpakken. In je eigen huis (je camper dus) ben je zelf de baas over je eigen comfort.

3)      Geen tuin om bij te houden en het huis is in een paar minuten schoon

Wanneer je in een camper woont hoef je je geen zorgen te maken over grasmaaien, onkruid wieden en andere klusjes in de tuin. Je staat vaak wel op schitterende plekken dus je hebt wel de lusten maar niet de lasten. In plaats van een heel huis schoonmaken hoef je in een camper maar een klein oppervlak schoon te houden, het is lekker overzichtelijk en zo klaar.

4)      Actieve leefstijl

Door in een camper te gaan wonen zal je er vaker op uit trekken, je zal waarschijnlijk een actievere leefstijl hebben dan je leeftijdsgenoten. Zowel geestelijk als lichamelijk blijf je er fit bij. Je zal vaker een wandeling in de omgeving maken als je regelmatig op nieuwe plekken komt, je zal vaker een gezellig dorpje bezoeken dan wanneer je thuis zou blijven.

5)      Terug naar de basis

Doordat je in een prettige omgeving bent zal je merken dat de behoefte aan dure uitjes minder zal worden. Je geniet meer van de omgeving dan van een nieuwe tv. Je hebt meer tijd om rustig te koken. Meer tijd om elkaar de aandacht te geven.

6)      Nieuwe mensen ontmoeten en vrienden maken

Kampeerders zijn over het algemeen vrij sociale mensen. Je ontmoet veel meer nieuwe mensen dan wanneer je thuis zou blijven. De kans dat je nieuwe vrienden maakt is levensgroot. Je hebt dezelfde way of life dus de kans is groot dat je het prima met elkaar zal kunnen vinden.

7)      Één huis maar veel uitzichten

Met een camper heb je elke keer weer een ander uitzicht. Ben je het ene uitzicht zat, dan neem je je huis mee naar een ander uitzicht. Met je eigen huis heb je de ene keer uitzicht op een mooie berg, de andere keer kijk je uit over zee.

8)      Besparen op je huis

Als je een aantal maanden per jaar op reis bent met je camper loont het vaak de moeite om iets kleiner te gaan wonen, je bent er immers maar een paar maanden per jaar. In bijvoorbeeld Amerika zijn er veel mensen die zelfs hun huis verkopen. Dat scheelt aanzienlijk in belastingen en onderhoud. De kosten van een staanplaats en het onderhoud van hun camper zijn vaak lager dan de belasting op hun huis en het onderhoud van hun huis. Voor veel mensen is het echter geen optie om geen thuisbasis te hebben, die kiezen er voor om gewoon een stuk kleiner te gaan wonen.

9)      Nieuwe ervaringen maken je rijker  

Doordat je veel meer van de wereld ziet zal je veel nieuwe ervaringen opdoen. Je bent er een keer bij als de stieren door de straten van Pamplona rennen, je hebt zelf gezien hoe mooi een zonsondergang is bij het Comomeer. Je bent zelf bij een Frans wijnboertje gaan kijken hoe ze wijn maken, dat wijntje smaakt heerlijk ’s avonds bij het eten. Dit zijn de ervaringen waar je later met veel plezier op zal terugkijken, waar je nog lang van kan nagenieten, dat is pas echte rijkdom.

10)   Bezoek vrienden die ver weg wonen

Als je dan toch de tijd hebt is het erg leuk om oude vrienden te bezoeken die in het buitenland zijn gaan wonen. Ze zullen het vast geweldig vinden om weer eens oude vrienden terug te zien

Zijn er alleen maar voordelen aan het reizen met een camper?

Nee, natuurlijk niet. Er zijn ook heus wel nadelen. Denk eens aan mensen met een zwakke gezondheid die regelmatig zorg nodig hebben. Er zijn ook mensen die juist erg hechten aan elke dag hetzelfde doen, hun eigen stamkroeg etc. Dit artikel is alleen bedoeld als inspiratiebron om te ontdekken of het iets voor jou zou kunnen zijn. Om je helpen bepalen of het iets voor jou is om een paar maanden per jaar lekker de wereld te verkennen. Ik zou iedereen aanraden om wel eerst een tijdje de proef op de som te nemen en eerst eens een tijdje een camper te huren voor je overgaat tot de aanschaf van een eigen camper.

Ben ik nog een goede reden vergeten?

Heb jij als lezer van deze post nog een andere goede reden waarom een camper zo fijn is? Laat dan zeker even van je horen. Misschien kunnen we de lijst met z’n allen uitbreiden tot wel 20 goede redenen. Schroom niet om hieronder reden 11, 12 en 13 te plaatsen in de “leave a reply” box.

5 Comments

  1. Wacht vooral niet tot je pensioen!
    Kon nog wel eens lang duren, Vakanties en weekenden zijn ook geweldig om met een camper rond te trekken! Je leeft alleen maar in het heden!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*