Je bent wat je deelt amehoela!

Je bent wat deelt. Dan zouden we in een perfecte wereld leven
Je bent wat deelt. Dan zouden we in een perfecte wereld leven

Ik moet heel even een ergernisje kwijt. Er loopt of liep een reclamecampagne van een cameramerk op de tv. De slogan is iets in de geest van: je bent wat je deelt…

De camera kan meteen dingen online zetten, en dus kan je meteen je foto’s op bijvoorbeeld facebook posten. Je bent wat je deelt…

Klopt het beeld wat je schetst op social media?

Dit soort foto's delen we maar al te graag. Klopt het met de realiteit?
Dit soort foto’s delen we maar al te graag. Klopt het met de realiteit?

In het geval van delen op social media kan dat onmogelijk waar zijn. Ik zelf deel vrijwel niks, eigenlijk alleen de leuke en ook nietszeggende momenten uit mijn leven. Voor mijn vrienden gaat dat ook op. Altijd leuke lieve, vrolijke foto’s van de kinderen terwijl ik toch zeker weet dat diezelfde kinderen doorgaans lopen te klieren. De laatste keer dat ik dat kindje zag was hij woedend omdat hij iets niet kreeg. Boos dat ie was! Stampvoetend:  “jij bent stom!!” Een totaal ander kind dan dat engeltje op facebook.

Jij bent stom!

Ik zie ook nooit een foto van vrienden die alleen thuis op de bak hangen in het weekend. Als er iets gepost moet worden dan is het dat moment met al je vrienden op een terras. Vrijwel niemand post iets van: “jemig, zit ik weer alleen stom tv te kijken… ik voel me een beetje eenzaam”

Man met baby op zijn torso

Zo’n man met een ontbloot torso en dan een baby er op: ook zo’n klassieker! De werkelijkheid is waarschijnlijk dat diezelfde baby net eten heeft gehad (anders zou hij niet zo rustig liggen te slapen) en dat hij zojuist het witte t-shirt van die vent heeft ondergekotst. Daarom ligt die man daar zonder shirt aan denk ik dan.

Dan zouden we echt in behoorlijk perfecte wereld leven.

Voor de duidelijkheid: ik ben geen haar beter. Ook ik doe er aan mee. Wat me echt raakt, dat vertel ik alleen aan echt heel goede vrienden. Dat zal voor bijna iedereen opgaan. Daar is social media ook niet geschikt voor. Misschien dat ik daarom wel een beetje allergisch ben voor de slogan “je bent wat deelt” Elke keer denk ik dan: dan zouden we echt in behoorlijk perfecte wereld leven.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*