Binnen poepen is vies – Alaska night

Wie wil er nou niet een out-house hebben.
Wie wil er nou niet een out-house hebben.

De laatste jaren is Alaska helemaal hot bij Discovery channel. Ik ben ook verslaafd geraakt aan de verschillende series die ze uitzenden: The last frontier, Alaskan Bush People, Edge of Alaska, Gold rush en zo zijn er nog wel meer series die het aangluren zeker waard zijn. Ook een keer kijken? Maandagavond is het Alaska-night op Discovery.

Kijken naar hoe zwaar het leven van een ander is (met een glas wijn in de hand)

Ik kijk graag naar de ontberingen van een ander. Het liefst onder het genot van een wijntje en een bord met toastjes. Ik haal dat in de supermarkt maar die gasten daar moeten zich eerst heel warm aankleden en dan moeten ze jagen op wat eten. Totaal andere koek. Het leven ziet er simpel uit: zorg dat je voldoende voedsel hebt voor de komende winter. Het is heerlijk overzichtelijk dat zelfvoorzienende leven. Ik bekijk het met een lichte vorm van jaloezie: dat lijkt me ook wel wat. Toch zou ik er helemaal niks van bakken daar in de wildernis. Ik vind het al irritant als de spinazie uitverkocht is in de winkel.

Rare jongens…..

Toch zit er ook wel iets bij wat ik wel snap: die gasten in Alaska vinden het raar dat de rest van de westerse beschaving een indoor-wc heeft. Dat is toch vies? Daar hebben ze wel een punt. Als je je echt goed wil afzonderen om je ding te doen, dan is dat voor iedereen prettiger als je dat buiten doet. Oké, in de grote stad is dat geen doen, en als het slecht weer is ook niet, en als iemand vergeet een nieuwe rol op te hangen ook niet, en dat je soms een nieuw gat moet graven ook niet, en als je ’s nachts er vaak uit moet ook niet, en ………… maar toch, ze zijn niet helemaal gek: wie droomt er nou niet van om een keer in een out-house zijn ding te doen? Met een prachtig uitzicht?

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*