Een grote legpuzzel van ruim 32.000 stukjes

grote legpuzzel
grote legpuzzel

Groot, groter, grootst! Voorlopig hoef je je niet te vervelen met deze legpuzzel. Hoeveel uur ben je wel niet bezig met een puzzel van 32.000 stukjes? Voor wie dat nog niet helemaal voor zich ziet, dat is bijna 10 vierkante meter aan puzzel.

Gezellig samen puzzelen

Vroeger kwam er met sinterklaas vaak een puzzel bij ons op tafel, zo rond kerst was die dan af. Eigenlijk deed iedereen thuis wel mee. Ik was verreweg de kleinste thuis en de puzzels waren voor mij vaak te moeilijk maar ik was natuurlijk een held in het zoeken van hoekjes en kantjes.

Puzzelen met een wijntje, blokje kaas, hapje en bijpraten

Vooral als je met meer mensen aan een puzzel “werkt” heb je eindelijk even tijd om ondertussen lekker bij te kletsen. Het gesprek moet soms even onderbroken worden door een triomfantelijke, “pats” als je weer een stukje hebt aangelegd. Verder heeft het wel iets heel gezelligs en kneuterigs, dat puzzelen. Het stomme is dat het totaal niet nuttig is en dat het je je nachtrust kan kosten omdat je denkt, ik maak dit hoekje nog even af (en dat duurt altijd weer iets langer dan je vooraf dacht)

Waarom heet het aan een puzzel werken in plaats spelen?

Wie het weet mag het zeggen: waarom hebben we het over aan een puzzel werken in plaats van bijvoorbeeld spelen? Wie weet er een beter of leuker woord?

Een puzzel van 10 m2, is dat wel praktisch?

Nou helemaal gek zijn ze niet bij Ravensburger. Bijna niemand heeft een tafel van 10 vierkante meter dus ze hebben de puzzel verdeeld in 8 zakken van 4000 stukjes dus je zou eigenlijk heel goed kunnen “cheaten” door gewoon de 8 puzzels los te maken, een puzzel van 4000 stukjes is prima te behappen. De 8 delen samen vormen de grootste puzzel die te koop is. De echte diehards flikkeren denk ik gewoon alles door elkaar, gewoon voor de uitdaging. In het hele huis is er dan geen kommetje of dienblad meer vrij, want die heb je allemaal nodig om de stukjes te sorteren. Voor kleinere puzzels bestaat er trouwens wel een handige oprolmat voor puzzels. Het lijkt allemaal wat eng, je puzzel oprollen maar het werkt echt goed (spreek uit ervaring)

Grote puzzel van popart kunstenaar Keith Haring

Keith Haring (1958-1990) werd bekend met zijn popart, je weet wel, die grappige felgekleurde mannetjes. Hij was een fan van grote objecten dus wie weet had hij dit wel geinig gevonden een mega grote puzzel. Grappig vond ik trouwens de omschrijving van Bol.com: De puzzelstukjes zijn van hoge kwaliteit en grijpen naadloos in elkaar. Volgens mij is juist een kenmerk van een puzzelstukje dat er wel een naad is…anders was het een poster op karton. Nou ja, de bedoeling is duidelijk: Ravensburger maakt kwaliteitsproducten. De naam van het werk is: ‘Double Retrospect’

De puzzel is zo groot dat je er een karretje bij krijgt

Geinig aan deze puzzel is dat de puzzel zo groot is dat je er een steekkarretje bij krijgt. De puzzel weegt 17 kilo. De maten zijn: 1.92 x 5.44 meter.

Eindelijk een puzzel zonder lucht en zonder zee

Bij de meeste puzzels is de lucht of de zee het lastigste deel. Heb je daar een hekel aan? Dan zit je goed met deze kanjerpuzzel. Totaal geen zee en ook helemaal geen lucht. Is de puzzel dan heel makkelijk? Dat lijkt me niet want door de hele puzzel gebruiken ze dezelfde kleuren. Dat oranje stukje kan dus best 3 meter naar links moeten….

Wie gaat deze puzzeluitdaging aan?

Ik ben eigenlijk wel heel benieuwd wie deze uitdaging aan durft te gaan. Ga jij deze puzzel maken of heb je al gemaakt? Laat hieronder wat van je horen, ook als je een leuker woord weet voor aan een puzzel werken.

 

1 Comment

  1. Ik zit net nog even te denken, je zal toch maar een stukje kwijtraken. Daar kom je pas op het allerlaatste moment achter….

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*