Hoofdprijs Koninginnedagloterij prikkelt de fantasie

Wat ga jij doen als je de hoofdprijs in de Koninginnedagloterij wint
Wat ga jij doen als je de hoofdprijs in de Koninginnedagloterij wint

De hoofdprijs die je dit jaar kan winnen bij de Koninginnedagloterij is 10.000 euro per maand voor de komende 30 jaar. Net als in die reclame op TV dromen we massaal even weg bij de gedachte aan die luxe. Het prikkelt de fantasie. In het filmpje zie je een man een maatpak kopen, lekker op vakantie gaan en ook ik denk aan dat soort dingen.

Op een slimme manier de fantasie prikkelen

Ergens is het vreemd maar 30 jaar lang elke maand 10.000 euro zet me meer aan het denken en fantaseren dan in één keer 3,6 miljoen winnen (12 maanden x 10.000 euro x 30 jaar). 3,6 miljoen in één keer is trouwens gunstiger denk ik in verband met de rente die je over de gehele periode krijgt. Voor de staatsloterij lijkt het me dus 2 x winst, het is goedkoper en ik denk dat mensen meer geprikkeld worden om een lot te kopen (hiervoor heb ik geen bewijs, het is meer een gevoel)

Wat ga je doen met prijzengeld?

Volgens een vaag onderzoek bij prijswinnaars gaan we massaal een nieuwe wasmachine kopen. Dat lijkt me stug eerlijk gezegd, daar heb ik eerder een blogje over geplaatst. Ik denk dat ik als digitale nomade door het leven zou willen gaan. Veel reizen, veel bloggen, mooie foto’s leren maken. Bij 10.000 euro in de maand denk ik ook over kleine hebbedingetjes die ik nu niet koop omdat het eigenlijk onzin is om zoiets te hebben maar leuk is het wel. Nu denk ik bijvoorbeeld even aan een hele set van dezelfde handdoeken in de badkamer, er hangt nu echt een ratjetoe. Iets duurdere verwennerijen: Ik denk dan aan een scootertje om filevrij naar het strand te kunnen rijden. Ondertussen zwaai ik dan naar dure sportauto’s die wel 250 kilometer per uur kunnen rijden maar wat heb je daar aan in de file naar Zandvoort? Lijkt me heerlijk, misschien ga ik dan wel alleen voor de kick langs die file door Haarlem rijden. Nou ja eigenlijk hoef ik daar niets voor te winnen, met de fiets is dat ook al een hele leuke bezigheid.

Versobering prijzengeld ten opzichte van 2011

Ik heb net even gekeken wat je vorig jaar (2011) kon winnen bij de Koninginnedagloterij. Toen was het 10.000 euro per maand voor de rest van je leven. Voor de wat oudere medemens komt dat op hetzelfde neer maar als de prijs gewonnen zou worden door iemand van 18 jaar oud….. dan is het een flink verschil (uitgaande van de gemiddelde levensverwachting)

Wat ga jij doen met 10.000 euro per maand?

Eigenlijk ben ik heel erg benieuwd wat anderen zouden doen met 10.000 euro per maand. Laat het even weten, kunnen we met z’n allen even lekker dagdromen. Ga je een auto kopen, schulden aflossen, welk goed doel mag een donatie van jou verwachten? Laat het hieronder even weten.

Wat ga jij doen als je de hoofdprijs in de Koninginnedagloterij wint
Wat ga jij doen als je de hoofdprijs in de Koninginnedagloterij wint?

 

 

5 Comments

 1. wat dacht je hiervan krijg je het bedrag ineens en kom je plots te overlijden dan kunnen je naaste erven,maar stel je wint deze prijs en je overlijd plots valt er voor je naaste dan wat te erven????het lijkt mij dat de staatsloterij er dan goedkoop vanaf komt(een soort van sigaar uit eigen doos).het lijkt mij dat de staatsloterij de groote winnaar is en dat dubbel en dwars ik vind dat dat dat niet moet kunnen.

 2. door 2 redenen is elke maand 10.000 veel minder dan 3,6 miljoen euro:

  1) het al genoemde argument dat je, als je nu op t=0 3,6 mln krijgt, hierover 30 jaar rente kan trekken

  2) het feit dat je de termijnen over 30 jaar verspreid krijgt, bv als je 10.000 euro ontvangt in 2040, dan is door de inflatie enz dit bedrag waarschijnlijk slechts het equivalent van bv 4000 euro ontvangen op t=0

  dus daarom zal de reële waarde van de vordering een stuk lager bedragen, ergens rond de 1,5 mln euro wellicht (schatting uit de losse pols).

  3 bij overlijden worden de termijnen aan de nabestaanden doorbetaald, dus de redenering in de post hiervoor is niet valide

  • Bedankt voor de info Erik. Helaas heb ik de prijs niet gewonnen want hoe je het ook bekijkt, het is natuurlijk een prachtige prijs om te winnen

 3. kortom: je loopt de rente over 3,6 miljoen mis én je moet de termijnen die je pas over 10/20, 30 jaar ontvangt contant maken (dwz de reele waarde van deze termijnen per t=0 bepalen, het verlies aan waarde omdat je de 3,6 mln niet nu krijgt maar pas over een periode van 30 jaar)

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*