Meer knuffelen is belangrijk voor lijf en leden

Knuffelen is goed voor je gezondheid en voor de slanke lijn

Buiten dat een goede knuffel fijn is heeft een goede knuffel veel positieve effecten zo valt te lezen op de site van Stuff.

Op de site staat dat er een onderzoek is gedaan onder 60.000 Australiers. De groep die regelmatig knuffelde was gezonder, gelukkiger, slanker en ze hadden een beter sociaal leven. Opvallend was ook dat de groep de regelmatig knuffelde een hoger inkomen had. Reden genoeg om meer te knuffelen zou ik zo denken.  Link naar artikel over knuffelonderzoek 

Ook Ruud Bernard heeft zijn best gedaan om effe knuffelen populair te maken in Nederland. Jaren geleden deed hij mee aan de eerste Big Brother en in die tijd was effe knuffelen een gevleugelde uitspraak. Ruud is en was niet vies van een beetje lichamelijk contact. Niet voor niets is hij ooit masseur geworden. Ruud liet zich tijdens Big Brother niet gek maken, wellicht was dat ook door af en toe een goede knuffel te geven/krijgen?

Hoe komt het dat knuffels gelukkig maken?

Één van de verklaringen waarom mensen gelukkig worden van knuffels is een hoog oxytocinegehalte. Oxytine is een hormoon en een neurotransmitter. Oxytine (en bij mannen vasopressine) kan je lichaam zelf aanmaken bij prettig onderling contact zoals bij knuffelen. Een hoog oxytocinegehalte wordt geassocieerd met een gevoel van vertrouwen en verbondenheiden en dat zou best wel eens stress kunnen verminderen.

Oxytine zorgt er ook voor dat je eerder het gevoel hebt dat je voldaan bent na het eten. Dat zou dus best een verklaring kunnen zijn voor het onderzoek uit Australie waaruit bleek dat mensen die knuffelen slanker zijn. Als ze veel van die stof aanmaken zullen ze zich wellicht minder te buiten gaan aan hele zakken chips omdat ze al veel eerder vol zitten.

Als je dit nu allemaal weet, dan is het misschien een extra reden om iemand iets vaker een fijne knuffel te geven. Wie weet aak je wat overtollige kilo’s kwijt, wie weet ben je meer succesvol in je werk maar in ieder geval heb je aan iemand laten merken dat je om hem geeft, dat is altijd winst toch?

Knuffelen is goed voor je gezondheid en voor de slanke lijn
Knuffelen is goed voor je gezondheid en voor de slanke lijn

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*