Ontbijten voor een prikkie

Het lijkt nu toch echt wel een trend te worden: goedkoop ontbijten bij een winkelketen. Er zijn ketens in Nederland waar je al voor 1 euro een redelijk ontbijtje kan krijgen.

Laatst moest ik vrij vroeg bij het AMC zijn voor een informatie ochtend. Voor mij een mooi moment om eens het ontbijt van de Ikea te testen. Het ontbijt kost maar 1 euro dus ik had niet al te hoge verwachtingen. Voor die ene euro kreeg ik een heel klein pistoletje, een plak kaas die dan weer heel groot was, een bakje jam, een croissantje, boter, een gekookt ei en een kop koffie. Herstel: 2 koppen koffie want je mag nog een keer bijvullen.

Voor mij was het meer dan genoeg, een bouwvakker heeft misschien niet genoeg aan dit ontbijt maar uitgaande van het gemiddelde is het prima. De smaak is oke te noemen. Het is niet het beste ontbijt ooit maar wat wil je voor een euro? Er zijn volop opties om je ontbijt wat uitgebreider te maken. Dat maakt je goedkope ontbijt relatief veel duurder. Heb je al een compleet voor 1 euro, dan betaal je voor extra worstjes iets van 0.95 euro, dat is ook een prima prijs maar het voelt niet oke ten opzichte van de prijs van de rest van het ontbijt.’

Steeds meer winkelketens met goedkoop ontbijt

Vroeger was alleen de Zweedse meubelgigant de plek voor goedkoop ontbijt voor zover ik weet. Tegenwoordig kan je op steeds meer plekken voor een habbekrats een ontbijtje nuttigen. De Hema is ook begonnen met ontbijtjes van 1 euro. Bij Intratuin kan je voor 2,95 je buikje rond eten. Laatst zag ik ook bij tankstations ontbijtjes voor 1,50 euro. Eigenlijk bieden ze allemaal ongeveer hetzelfde. Brood, iets met kaas of ei en een drankje. Zou het nog lang duren voor we ook bij de normale supermarkten kunnen ontbijten?

Waarom gaan die ontbijtjes zo goedkoop de deur uit?

Als je aan je ontbijtje voor 1 euro zit vraag je je af hoe ze het kunnen doen voor dat geld. Eigenlijk kan het ook niet maar de ketens gaan er van uit dat je eerder genegen bent om toch ook nog even wat te kopen in de winkel. Ook willen ze graag in de ochtend wat meer mensen trekken en het aanbieden van een goedkoop ontbijt helpt daarbij. Terwijl jij zit te eten krijg je meteen een prettig gevoel bij de winkel en dat is wel wat waard denken de ketens.

steeds meer ontbijtjes voor een prikkie
steeds meer ontbijtjes voor een prikkie

Meer lezen over goedkope ontbijtjes

Want die goedkope ontbijtjes zorgen intussen voor een soort clientèle die men normaal helemaal niet zou zien bij Ikea; ouderen van dagen, die met brommobielen en rollators in de file richting zo’n woonwarenhuis rijden om zich te vermaken met het ontbijt, een gratis krantje en elkaar.

Goedkoop ontbijt lokt klanten: Steeds meer winkelketens doen mee aan de trend klanten te verleiden met een ontbijtje voor één of enkele euro’s.

Recent weer eens een ontbijtje bij de Hema gedaan. Lees hier het verslag.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*