Pittenzak als kruik en tegen stijve nek

Kersen

Het gebruik van een pittenzak is al oud als de weg naar Rome. Een pittenzak is een zak met bijvoorbeeld kersenpitten, de naam zegt het eigenlijk al. Die pitten hebben de eigenschap langere tijd een bepaalde  temperatuur vast te houden. Je kan een pittenzak dus zowel warm als koud gebruiken.

Voor warm gebruik leg je de zak een paar minuten in de magnetron en voor koud gebruik leg je hem even in de vriezer.

De warme variant is prima te gebruiken bij gespannen spieren zoals bij een stijve nek. Heerlijk om te ontspannen. Mensen met fybromyalgie schijnen er vaak baat bij te hebben. Je kan een warm pittenkussen ook gebruiken als een soort kruik in je bed. Dat is erg prettig als je koude voeten hebt en je niet kan slapen met koude voeten. Ook prettig voor je partner die dan niet steeds jouw ijskoude voeten tegen zich aan krijgt. Voor veel mensen is het idee van een zak met kokend water in hun bed een beetje beangstigend, met een pittenkussen heb je daar geen last van.

Zijn pittenzakken per definitie suf? Welnee, vroeger zagen ze er niet echt hip uit maar er zijn nu zelfs pittenzakken in de vorm van een kikker of van hondje of een zeerob van het merk Warmies. Warmies Hot en Cold Pack is gevuld met 100% natuurlijke vulling: een mengsel van gierst en lavendel, hierdoor hebben de Warmies ook nog eens een rustgevend effect.

De koude variant is meer geschikt voor bijvoorbeeld sportblessures. Denk daarbij aan een verzwikte enkel of een peesontsteking. Het werkt pijnstillend en de zwelling zal iets minder worden. 15 a 20 minuten koelen per keer zou je dus kunnen helpen om het herstel te bevorderen.

Er zijn verschillende vormen pittenkussens te koop. Ze zijn er in de vorm van een shawl, vierkant, groot en klein. De hoes

Kersen

waarin de pitten zitten zijn er in vele trendy kleuren dus het ziet er ook nog eens leuk uit. Misschien wel een leuk kado voor mensen die alles al hebben?


Pittenkussens kunnen gevuld zijn met verschillende soorten pitten (en zaden) Er zijn kussens met kersenpitten, met tarwe en zelfs met koolzaad. Er zijn ook varianten met prettige geuren zoals lavendel. Op een heel eenvoudige manier heb je dus een mini spa in huis.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*