Project Bieslook deel 3 – de eerste sprietjes bieslook

Vandaag was een spannende dag voor project bieslook. De zaadjes zitten nu 10 dagen in de grond en ik zou dus nu een eerste teken van leven moeten kunnen zien.

Gelukkig komen inderdaad de eerste sprietjes boven de grond. Veel is het nog niet, echt maar een paar kleine sprietjes zijn zichtbaar. Ik hoop wel dat het er straks wat meer gaan worden want zelfs als deze sprietjes uitgroeien tot een echt volwassen bieslook sprietje is het niet voldoende voor de garnering van één kopje soep.

Ik kijk het nog een weekje aan en als er dan nog steeds niet veel meer bij is gekomen dan start ik met een tweede poging maar voor nu ben ik best tevreden. Er is in ieder geval wel wat gaande in dat potje. Tot nu toe ongeveer om de dag een klein beetje water gegeven en verder eigenlijk niks gedaan, alleen maar elke dag verwachtingsvol kijken of er al iets zichtbaar is.

Voor een ander project (project aardbeien op mijn terras) heb ik wel mooie kweekaarde gekocht. In kweekaarde zitten allemaal mooie voedingsstoffen en de grond is minder vast zodat het lekker makkelijk is voor de worteltjes om te groeien. Deze wijsheid komt niet van mij, maar van de verkoper in het tuincentrum. Misschien was dat wel een beter idee voor deze bieslookzaadjes maar ja, als je alles van te voren zou weten…. Als het niet lukt op deze manier dan probeer ik het volgende week nog een keer met die mooie kweekaarde.

Lees ook Project zelf bieslook kweken deel 1 plannen maken voor bieslook kweken in de huiskamer

Lees ook Project zelf bieslook kweken deel 2 het zaaien van de bieslook

Na 10 dagen zien de eerste sprietjes bieslook het daglicht
Na 10 dagen zien de eerste sprietjes bieslook het daglicht

1 Comment

  1. Hallo!
    Ik heb het hetzelfde gedaan. Alleen heb ik nog een zakje over het potje heen gedaan, dan kiemen de zaadjes wat sneller. Maar ook met gewone potgrond.
    Hoe gaat het nu met je bieslooksprietjes?
    Groetjes

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*