Snelle kiwi smoothie

Kiwi

Voor een flinke dosis vitamientjes kan je natuurlijk een vitaminepilletje nemen maar hoeveel lekkerder is deze kiwi smoothie? Je maakt hem zelf in een handomdraai, je moet het alleen wel even plannen want de kiwi moet een uurtje in de ijskast.

Wat is een smoothie?

Volgens de taalpuristen is het volkomen duidelijk: een smoothie is vloeibaar en gemaakt van alleen maar fruit. Onderstaand recept is dus eigenlijk geen smoothie maar het smaakt er niet minder lekker hoor! Ik zal vaker receptjes posten voor het maken van een smoothie en voor mij is een smoothie een drankje met groente en/of fruit en daar kan dan nog water bij, ijsklontjes, zuivel…. ik trek me dus niets aan van de letterlijke betekenis van een smoothie. Als het maar lekker en gezond is.

De smoothie van deze week is de snelle kiwi smoothieKiwi is het belangrijkste ingredient voor een kiwi smoothie

Wat heb je nodig?

 • 1 kiwi
 • 1/2 banaan
 • 1 dl. appelsap
Bereiding: de kiwi schillen en in in vieren snijden. De partjes leg je een uur in het vriesvak. Na een uur haal je de kiwi partjes uit de vriezer. De halve banaan in stukjes snijden en alles in de blender doen. Appelsap ook in de blender doen en dan de blender zijn werk laten doen. Het is klaar als je een dik schuimend drankje hebt. Een smoothie kan je niet bewaren dus meteen in een glas doen en opdrinken.
Voor mij een ideaal ontbijt op de zondagmorgen. Ik ben niet zo’n brood eter en op deze manier komt de stofwisseling wel vast op gang.
Heb je geen tijd om te wachten op de kiwi in de vriezer? doe er dan een ijsklontje in en gebruik iets minder appelsap. Let op: niet elke blender of keukenmachine kan tegen ijsklontjes. Vooral de goedkopere modellen geven er dan snel de brui aan.
Wil je meer weten over de kiwi? Waarom een kiwi zo gezond is? Lees dan verder op wikipedia over de kiwi

 

1 Comment

 1. Hallo,
  Ik heet Edo Pentenga.

  Ik houd mij al heel lang bezig met het Vetvrij Dieet.
  Ik vind het redelijk goed vol te houden.
  Toch wel leuk om te lezen dat er zoveel dieten bestaan maar dat die toch zoveel
  overeenkomsten hebben.

  Bedankt voor dit informatieve artikel

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*