Wie heeft de British Open gewonnen?

Wie heeft de British Open gewonnen?
Wie heeft de British Open gewonnen? Ernie Els wint voor de tweede keer in zijn carriere de British Open

De afgelopen dagen hebben de beste golfers van de wereld zich verzameld op Royal Lytham & St Annes. De banen zijn er niet altijd lang, er zitten par 3 banen tussen maar er zijn ook meer dan 200 bunkers die het tot een lastig parcours maken. Strategie en accuratesse zijn van groot belang op deze baan. Er werd gestreden om één van de vier Majors dit jaar: The British Open. Dit jaar was de 141e editie van het toernooi.

Adam Scott had 4 slagen voorsprong op de rest bij ingaan laatste ronde

Adam Scott, nummer 13 van de wereld, had voor het ingaan van de laatste ronde niet minder dan 4 slagen voorsprong op de rest van het deelnemersveld. Hij leek af te stevenen op zijn eerste Major maar in de laatste 4 holes liet hij teveel punten liggen. De laatste 4 holes sloeg hij Bogeys en daarmee verspeelde hij zijn voorsprong.

Wie heeft de British Open gewonnen?
Wie heeft de British Open gewonnen? Ernie Els wint voor de tweede keer in zijn carriere de British Open

Ernie Els wint weer de British Open

Ernie Els was de persoon die het beste profiteerde van de inzinking van Adam Scott. Hij liep de hele week al solide rondes en heeft over het algemeen weinig last van slecht weer, en dat was een groot voordeel deze week. Met zijn winst op de British Open mag hij 1.136.580 euro op zijn bankrekening bijschrijven.

Voor de Zuid-Afrikaan Ernie Els was het zijn tweede overwinning op de British Open. In 2002 wist hij er ook al te winnen. Op zijn website staat te lezen dat hij nog steeds een beetje ‘numb’ is van deze overwinning. Aan het begin van de week had hij al het gevoel dat er iets bijzonders kon gebeuren en zijn voorgevoel bleek juist. Na afloop van het toernooi vertelde hij ook dat hij het te doen met Adam Scott, een goede vriend van hem. Als je een groot toernooi kan winnen en het glipt zo door je handen… dat is moeilijk, maar dat is golf.

Hoe heeft Joost Luiten het gedaan op de British Open?

Onze Nederlandse trots, Joost Luiten is op een gedeeld 45e plaats geëindigd.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*